vrijdag 27 juni 2008

Doen zoals Abraham


Een bedevaartreis...


Op weekend in de Veluwe vond ik in een kerk een prospectus van de "Broederschap van Kevelaer" uit Amersfoort met volgende tekst.

"Er zijn mensen die het leven vervelend vinden, saai. Iedere dag weer hetzelfde: boodschappen doen, naar school of naar je werk gaan. Er zit geen schot in, geen licht, geen lucht, geen ruimte. Altijd hetzelfde ritme: vervelend, niet sprankelend. Die verveling is voor sommige mensen dagelijks brood. dat zal niet veranderen zolang zij hardnekkig weigeren hun ogen en oren te openen; zolang zij niet verder kijken dan de buitenkant van het leven. Ze komen er niet uit zonder een goede keuze te maken; een keuze voor leven in ruimte en licht dat ons wordt aangeboden...

God wil ons wegvoeren uit dat saaie en vervelende bestaan. Hij opent ongekende vergezichten, een oase van groen, troost en toekomst als wij Gods aanbod aanvaarden.

Op bedevaart gaan is dan: loslaten waarin we vastzitten, nieuwe prioriteiten stellen.

Hij geeft richting zoals Hij met Araham deed. Abraham koos voor Gods woord, geloofde in diens belofte, verliet het saaie land en vond een nieuw land dat overvloeide van melk en honing.

Ook Maria liet zich leiden door Gods woord. " Mij geschiede naar Gods woord" sprak zij. Zij moest ook kiezen en werd Gods moeder. Wij vragen haar dat zij in ons leven meer ruimte, uitzicht, licht en troost mag brengen zodat ons leven een feest mag worden. Wij hopen dat U voor ruimte kiest en ook maakt en meegaat op bedevaart"

Tot zover deze tekst.

Vandaag begint de vakantie. Duizenden en tienduizenden vertrekken op reis. Wij genieten nog van onze korte bedevaartreis naar Kevelaer en hopen dat velen verkwikking vinden in een of ander bedevaartsoord; Lourdes, fatima, Compostella en andfre waaronder ook Kevelaer..